24 aprilie 2024
Acțiune de proporții pentru recuperarea a doi turiști căzuți în prăpastie, în Bucegi. Au căzut 200 de metri în hău

Acțiune de proporții pentru recuperarea a doi turiști căzuți în prăpastie, în Bucegi. Au căzut 200 de metri în hău

62154303Doi turiști s-au prăbușit aproape 200 de metri într-o prăpastie din Bucegi iar pentru recuperarea lor au intervenit 20 salvamontiști.

Accidentul a avut loc miercuri seara, în zona Acele Morarilor din Bucegi. Bărbații au suferit, dintr-o primă evaluare, mai multe traumatisme. Este însă foarte greu de ajuns la locul accidentului, iar salvatorii cred că intervenția se va prelungi târziu în noapte.

„Doi bărbați de aproximativ 40 de ani au căzut în urmă cu 2 ore din zona Acele Morarului spre Valea Cerbului. După o căzătură de aproape 200 m, aceștia s-au oprit în zona Brâului de Sus.
Se pare ca unul dintre ei are coastele fisurate, iar celălalt un umăr dislocat și o fractura membru inferior.
Aproape 20 de salvamontiști din Busteni și Prahova se deplasează acum spre locul accidentului prin V. Cerbului, o echipa, și prin Vf.Omu o altă echipă” 
a precizat Salvamont România.

 

salvamont turisti bucegi

 

Potrivit Salvamont România, din primele informaţii în accident a fost implicat un grup organizat format din trei turişti conduşi de un ghid. Inițial, Salvamont Bușteni a informat că doi bărbaţi de aproximativ 40 de ani au căzut aproape 200 de metri în zona Acele Morarului.

Salvamontiști s-au împărțit în două echipe una pornind de jos, pe Valea Cerbului, a doua urcând spre Vârful Omu, de unde va coborî spre Acele Morarului.

 

„Acţiunea se anunţă extrem de dificilă, se va întinde mult în noapte şi salvamontiştii speră ca afecţiunile celor doi să le permită să reziste pe durata acţiunii şi temperaturilor scăzute din timpul nopţii”, a precizat Salvamont România, pe pagina de Facebook a instituției.

Sursa: StirilePROTV

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial