29 martie 2024
Aceștia sunt investitorii care vor ridica mall-ul la Târgoviște! S-au semnat actele!

Aceștia sunt investitorii care vor ridica mall-ul la Târgoviște! S-au semnat actele!

malltgvCOMUNICAT DE PRESĂ

Consiliul Județean Dâmbovița a găzduit astăzi, 17 noiembrie 2017, evenimentul de semnare a contractului în vederea constituirii dreptului de superficie asupra terenului situat în municipiul Târgoviște, bulevardul Regele Carol I, nr. 51, destinat construirii unui centru comercial (mall).

Urmare a  licitației publice lansată de Consiliul Județean Dâmbovița în vederea constituirii dreptului de superficie, comisia de evaluare a declarat câștigătoare oferta P.K. GRIZZLY SRL, cu o sumă anuală de plată de 477.866 lei, suma adjudecată fiind mai mare cu aproximativ 26% față de prețul de pornire al licitației, de 355.200 lei.

Documentul a fost parafat de președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, și reprezentanții grupului Prime Kapital, respectiv Mihai Vasilescu și Martin Slabbert.

La eveniment au mai participat: Alin Manole – vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița, Ivan Vasile Ivanoff – secretarul județului, Antonel Jîjîie – prefectul județului, parlamentarii Claudia Gilia, Carmen Holban și Oana Vlăducă, reprezentanți ai direcțiilor de specialitate din cadrul Consiliului Județean Dâmbovița.

inv-mallCu această ocazie, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, a precizat: „Cred că 17 noiembrie 2017 va însemna o dată de referință atât pentru noi ca județ, cât și pentru investitori. Vreau să precizez că a fost o muncă începută cu câțiva ani în urmă, în caz că poate cineva își închipuie că putem aduce investitori doar dacă ne-am văzut odată, ne-am plăcut și semnăm contractul. Această activitate, a fost începută în urmă cu mai bine de 3 ani de fostul președinte al consiliului județean, Adrian Țuțuianu, căruia îi mulțumesc pentru faptul că a avut o viziune de acest fel și a inițiat demersurile – continuate de actuala echipă de la Consiliul Județean Dâmbovița (…) În sală se află domnul Stana care a fost vârful de lance al acestui investitor. Le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în acest proiect; sunt alături de mine şi colegii mei de la direcția patrimoniu, de la direcția juridică, de la direcția infrastructură locală, direcția fonduri europene. Le mulțumesc de asemenea colegilor parlamentari și știu că o să avem în continuare nevoie de sprijinul dumnealor pentru promovarea întregului concept legat de zona de la unitatea militară de la gară și pentru că mai avem acolo obiective de investiții de realizat. Avem proiectul stadionului, proiectul Școlii de Cavalerie, proiectul Registrului Auto Român ş.a.m.d. Este un moment important din mai multe puncte de vedere şi o să vă dau câteva date: proiectul are valoarea de aproximativ 227 milioane lei (adică 50 milioane Euro). Firma selectată este un partener serios, are 5 proiecte internaţionale de centre comerciale, două în Bulgaria, unul în Slovenia, unul în Polonia și a început și în România astfel de investiţii la Bucureşti, Ploieşti, Iaşi, Roman, Baia Mare, Slobozia, Focşani. Vom avea o suprafață construită pe aproape 4 hectare din cele 7 disponibile. Se estimează că vor fi create 838 locuri de muncă în faza de realizare a construcţiei şi aproximativ 127 locuri de muncă în faza de operare a centrului comercial. Durata execuţiei este, conform contractului, 1 an şi 9 luni, iar eu sunt convins că, dată fiind seriozitatea partenerilor, vom realiza drumul şi investiţiile privind canalizarea.

            Vă asigur că din partea autorităţilor judeţene, din partea colegilor mei, veţi primi tot sprijinul necesar pentru a urgenta tot ce este necesar pentru ca acest proiect să prindă viaţă.

            Vreau să vă spun că şi consiliul judeţean este avantajat în acest proiect. (…) Prin contractul pe care l-am încheiat astăzi, valoarea dreptului de superficie pentru primii 10 ani este de 477.866 lei pe an. Este mai mare decât valoarea stabilită de expert, și anume 355.000 lei. Aproximativ 100.000 Euro încasează anual consiliul județean pentru faptul că a acordat dreptul de superficie pentru realizarea acestei investiții. Cred că pentru județul Dâmbovița, pentru locuitorii Municipiului Târgoviște este cu adevărat un pas înainte și un lucru, cred eu, necesar. Proiectul va îmbogăți zona ceea ce va contribui și la dezvoltarea locală. Îi mulțumesc și doamnei notar pentru faptul că a fost alături de consiliul județean și ne-a ajutat în redactarea documentelor necesare, îi mulțumesc de asemenea domnului prefect care, ca de fiecare dată, este alături de noi la toate acțiunile importante ale Consiliului Județean Dâmboviţa.”

Martin Slabbert, reprezentantul P.K. GRIZZLY SRL: „ Îi mulțumim domnului președinte Alexandru Oprea pentru oportunitate. Avem speranța că vom dezvolta un mall foarte frumos și util pentru oamenii din acest oraș cu semnificație din punct de vedere istoric.

Mihai Vasilescu, reprezentantul P.K. GRIZZLY SRL: „Suntem onorați să facem parte dintr-un proiect de regenerare urbană în acest oraș. A fost mult de lucru până am ajuns la acest moment, iar greul de acum începe. Echipa noastră este pregătită să demareze lucrările aferente autorizaţiei de construcţie şi, de asemenea, în momentul în care aceasta va fi obținută, să demareze lucrările de construcție. Aşteptăm cu nerăbdare momentul în care acest lucru se va întâmpla şi așteptăm cu nerăbdare să sărbătorim momentul deschiderii centrului comercial care sperăm că va marca o îmbunătățire semnificativă a calității vieții locuitorilor orașului și întregului județ.”

            Biroul Comunicare, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița

 

 

 

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial