29 martie 2024
Accident la Dragomireşti! Un şofer, de 20 de ani, a băut şi s-a dat cu maşina peste cap

Accident la Dragomireşti! Un şofer, de 20 de ani, a băut şi s-a dat cu maşina peste cap

acca2Poliţia rutieră atrage atenţia conducătorilor de autovehicule:

ALEGE VIAŢA! Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

Poliţiştii din cadrul Secției nr. 4 Poliție Rurală Dragomirești au fost sesizaţi că pe DN 72 A, pe raza localității, s-a produs un accident de circulație, soldat numai cu pagube materiale.

Din verificările efectuate, polițiștii au stabilit că un conducător auto de 20 de ani nu ar fi adaptat viteza la condițiile de drum, a derapat și s-a răsturnat în afara părții carosabile.

În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a prezentat o alcoolemie de peste 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele bărbatului, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care se află sub influenţa alcoolului.

Conducerea sub influența băuturilor alcoolice reprezintă una din cauzele principale ale agravării consecințelor accidentelor rutiere.

Aşadar, nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind pedeapsa prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge.

De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

poli1Acţiuni ale poliţiştilor dâmbovițeni

Poliţiştii din cadrul Secției nr. 5 Poliție Rurală Voinești au organizat o acţiune pentru prevenirea și combaterea ilegalităților din domeniul comerțului, precum și pentru reducerea riscului rutier.

În urma neregulilor descoperite, polițiștii au aplicat 19 sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.850 de lei, dintre care 7 la Legea 12/1990, două la Legea 61/1991, două la Legea 145/2014 și 8 pentru nerespectarea regulilor de circulație prevăzute de O.U.G. 195/2002.

De asemenea, polițiștii au depistat un bărbat de 48 de ani, din Malu cu Flori, în timp ce comercializa ilegal jucării.

Acesta a fost sancționat contravențional, iar contravaloarea bunurilor, respectiv 330 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

În urma unei acțiuni pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice desfășurată de polițiștii morenari, au fost aplicate 30 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 9.210 lei și a fost confiscată cantitatea de 1.2 m³ de material lemnos a cărui proveniență nu a putut fi justificată.

poliACTIVITĂȚI DESFĂȘURATE DE INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN DÂMBOVIȚA, ÎN ULTIMELE 24 DE ORE

În cadrul acțiunilor desfășurate pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi liniştii publice, polițiștii au intervenit la 40 de evenimente, au aplicat 385 de sancțiuni contravenționale și reținut 5 permise de conducere și 14 certificate de înmatriculare.

Pentru siguranţa cetăţenilor, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au acționat, în ultimele 24 de ore, în sistem integrat, alături de celelalte structuri cu atribuții de menținere a ordinii publice. Au fost organizate 88 patrule și s-a acționat, pentru prevenirea accidentelor rutiere, cu 4 aparate radar.

În acest interval de timp, polițiștii au intervenit la 40 de evenimente, dintre care 32 au fost sesizate prin SNUAU 112.

Pe parcursul zilei trecute, au fost sesizate 20 de infracțiuni, dintre care 9 contra persoanei și 7 contra patrimoniului.

Pentru abaterile de la normele contravenționale, polițiștii au aplicat 385 de amenzi, a căror valoare se ridică la 94.250 de lei și au confiscat bunuri în cuatum de 3.340 de lei.

În ultimele 24 de ore, în urma acțiunilor pentru salvarea de vieți și prevenirea accidentelor rutiere, au fost reținute 5 permise de conducere, dintre care 3 pentru depășirea limitei legale de viteză și au fost retrase 14 certificate de înmatriculare.

www.mariusbuga.ro_images_pocnitoriArticole pirotehnice și țigarete, indisponibilizate de poliţiştii găeșteni

Poliţiştii din cadrul Secției nr. 8 Poliție Rurală Valea Mare au acţionat pentru prevenirea şi combaterea contrabandei cu țigarete și articole pirotehnice interzise de lege.

Astfel, în urma unui control efectuat la o societate comercială din localitatea Ludești, polițiștii au stabilit că administratorul acesteia oferea spre comercializare 480 de articole pirotehnice, destinate utilizării exclusive de către pirotehnişti.

Bunurile descoperite au fost indisponibilizate.

Pe numele agentului economic a fost întocmit un dosar penal pentru nerespectarea prevederilor Legii 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

De asemenea, la un alt magazin din Potocelu, polițiștii au decoperit 400 de țigarete expuse spre vânzare, pentru care administratorul nu deținea documente justificative de proveniență.

S-a procedat la sancționarea contravențională a acestuia pentru încălcarea Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, iar țigaretele au fost confiscate.

eleviDincolo de aparențe”, printre liceenii târgovișteni

Structura de prevenire a criminalității a organizat o întâlnire cu elevii de la Liceul Tehnologic de Transporturi Auto și de la Colegiul Național Economic „Ion Ghica”, în cadrul programului „Dincolo de aparențe”.

Liceenii au ascultat cu interes poveștile de viață ale persoanelor care execută pedepse privative de libertate la Penitenciarul Găești și au conștientizat cât de important este să respecte legile.

Totodată, polițiștii le-au adresat elevilor sfaturi și recomandări pentru prevenirea și combaterea delincvenței juvenile și victimizare minorilor.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial