29 martie 2024
Accident grav. Patru pacienți care se întorceau de la dializă, grav răniți, după ce mașina lor a fost lovită de o dubă

Accident grav. Patru pacienți care se întorceau de la dializă, grav răniți, după ce mașina lor a fost lovită de o dubă

Webp.net-resizeimagePatru pacienți care se întorceau de la dializă în maşina unei unităţi medicale private au fost grav răniți într-un accident petrecut la ieșirea din Ploiești.

Trei dintre ei au fost încarcerați, după ce vehiculul care îi transporta a fost izbit violent de o dubă, ce se pare că nu le-a acordat prioritate.

Și șoferul maşinii sanitare a fost rănit, astfel că toate cele cinci persoane au ajuns la Spitalul Județean Ploiești.

Conducătorul dubei care a provocat accidentul a scăpat teafăr, însă unul dintre pacienţi, un bărbat de 60 de ani, este în comă.

Șoferul unei dube din județul Dâmbovița, un bărbat în vârstă de 69 de ani, a intrat în intersecție, spune el, când părea că șoseaua este liberă. A izbit însă în plin maşina care transporta patru pacienţi.

Șofer dubă: „Am încetinit, nu era nimeni, a venit foarte rapid și ne-am pupat aici.”

Trei dintre pacienți au rămas încarcerați în caroseria deformată. Echipajele de intervenție i-au scos și le-au acordat primul ajutor.

Adrian Dogaru, ISU Ploiești: „La fața locului am găsit două autoturisme, o Dacia Logan și o dubă. În Dacia Logan, cinci persoane dintre care trei persoane încarcerate, șoferul din dubă fără leziuni. Din cele trei persoane încarcerate o persoană era inconștientă.”

Mihai Dinu, Poliția Rutieră Prahova: „Ca urmare a producerii accidentului a rezultat vătămarea corporală a cinci persoane. Acesta din primele cercetări se pare că s-ar fi produs pe pe fondul neacordării priorității de trecere.”

Din păcate, starea unuia dintre răniți este foarte gravă, spun medicii Spitalului de Urgență Ploiești. Bărbatul are multiple lovituri la cap, abdomen și gambe și este în comă, intubat. Răni grave are și o femeie de 69 de ani cu fracturi costale și bilaterale. Și șoferul ambulanței, dar și ceilalți doi pacienți au diferite traumatisme, însă viața lor nu este în pericol, spun cadrele medicale.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial