A murit profesorul Dorel Cristea | TargovisteNEWS

A murit profesorul Dorel Cristea

tudor-cristeaÎn noaptea dintre ani, s-a stins subit din viaţă, în urma unui atac de cord, în căsuţa sa de la ţară, din satul Jugureni, Dâmboviţa, profesorul şi scriitorul Tudor Cristea, cetăţean de onoare al oraşului Găeşti, membru al Uniunii Scriitorilor din România din 1990, al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova, directorul publicaţiei de cultură „Litere”, apărută timp de 18 ani la Găeşti, Târgovişte şi Chişinău şi autorul a peste 30 de cărţi de eseistică, poezie şi critică literară.

Această tragică şi neaşteptată dispariţie a îndurerat nu numai oraşul Găeşti, ci şi Societatea Scriitorilor Târgovişteni din al cărui Consiliu Director a făcut parte.

Tudor Cristea a condus, printre altele, şi cenaclul literar „I.C. Vissarion” al Găeştiului, preluat de el după moartea prof. Aurel Iordache (1975) şi a făcut parte din colectivul didactic al Colegiului Naţional „Vladimir Streinu” din Găeşti, unde a condus Catedra de limba şi literatura română mai bine de 15 ani.

Înmormântarea va avea loc vineri, 4 ianuarie 2019, ora 11.00, în satul Jugureni, Dâmboviţa.

 

Daniela Olguţa Iordache

Life-Style

Cum să îţi renovezi baia cu bun gust

Ce poate fi mai minunat decat sa decorezi locuinta asa cum iti imaginai? Totul este posibil cu putina creativitate si daca ai la indemana toate materialele de care ai nevoie. Daca majoritatea oamenilor se focuseaza in mare parte pe living, ce-ar fi sa iei in considerare si redecoarea baii cu produse si materiale speciale? Baia [...]