24 aprilie 2024
A murit părintele Ştefan Pârvu, de la Parohia Titu Nou. Dumnezeu să-l odihnească în pace

A murit părintele Ştefan Pârvu, de la Parohia Titu Nou. Dumnezeu să-l odihnească în pace

Webp.net-resizeimage (1)Vineri, 4 decembrie 2020, a trecut la cele veşnice Părintele Ștefan Pîrvu, fost Protopop al Protoieriei Titu și slujitor la Parohia Titu Nou.
Părintele s-a născut în ziua de 20 martie 1946, în Satul Tomșani, Comuna Costești Vale, ca cel de al treilea din cei patru copii ai unor buni creştini,Vasile și Maria Pîrvu. A urmat cursurile școlii generale din comună, iar între anii 1961-1966, pe cele ale Seminarului Teologic din București. Între anii 1966-1970, a urmat cursurile Institutului Teologic de Grad Universitar din București. S-a căsătorit, în anul 1970, cu tânara Rada, profesor de Matematică, cu care are doi fii: Aurelian Pîrvu, Preot la Parohia Titu Nou, și Cristian Ștefan Pîrvu, inginer. A fost hirotonit preot, pe seama Parohiei Titu Nou, în anul 1970. S-a remarcat prin grija deosebită pe care a avut-o pentru reabilitarea, repictarea, înfrumusețarea și dotarea cu mobilier nou a bisericii parohiale, dar și a bisericii, pe atunci filie a parohiei sale, de la Codreanu. A ridicat capela cimitirului din Parohia Titu Nou. Între anii 1978-1982 a fost contabilul Protoieriei Titu, iar între anii 1982-2005 a fost protopop al acestei protoierii. Iubit și respectat, deopotrivă, de preoți și de credincioși, s-a remarcat prin prestanța, noblețea, generozitatea și dăruirea cu care și-a îndeplinit misiunea sa pastorală. Împreună cu preoții din zonă a cumpărat un necesar sediu pentru protoierie.
Slujba de înmormântare va fi săvârşită în biserica Parohiei Titu Nou, duminică, 6 decembrie 2020, după săvârșirea Sfintei Liturghii.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial