29 martie 2024
A început Festivalul Crizantema de Aur

A început Festivalul Crizantema de Aur

crizantema„La Festivalul naţional de romanţe, după 49 de ani, au fost lansate, la concursurile de creaţie, tot mai puţine în ultimii ani, dar toate romanţe excepţionale, adevărate bijuterii ale genului. Ne-a fost extrem de greu, dar suntem foarte fericiţi că am recuperat, din cele 500 de romanţe care s-au lansat la «Crizantema de Aur», peste 200, iar 100 sunt selecţionate în această culegere, pentru a intra în circuitul public al concurenţilor şi al interpreţilor.

Anul acesta, la secţiunea interpretare, chiar aţi auzit una dintre cele două romanţe, dintre cele selecţionate în această culegere. Vreau să mulţumesc din tot sufletul echipei cu care am colaborat, maestrului Ştefan Cigu, Horaţiu Cigu, echipei de la «Dor românesc», care au realizat culegerea acestor romanţe, iar editarea culegerii de romanţe este realizată de Centrul Cultural pentru UNESCO «Cetatea Romanţei», înfiinţat la Târgovişte, pentru că aici, în Cetatea Romanţei, vom lupta ca Festivalul Naţional «Crizantema de Aur» să ajungă la ediţia a 50-a un adevărat fenomen cultural naţional de patrimoniu.

crizantema1Octavian Ursulescu m-a ajutat să recuperăm de la familiile compozitorilor, care, din păcate, nu mai sunt printre noi, o serie de partituri. Trebuie să ne respectăm muzica românească, poezia românească, artiştii români, să ne respectăm Festivalul naţional de romanţă «Crizantema de Aur» de la Târgovişte, care este o bijuterie a muzicii româneşti.

Vreau să aduc mulţumirile mele, din tot sufletul, tuturor celor care ne-au ajutat şi susţinut pentru realizarea acestui proiect. Mulţumim organizatorilor, care au făcut lucruri senzaţionale ca să avem această ediţie excepţională.”, a declarat Alina Mavrodin Vasiliu, director artistic al festivalului

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial