19 martie 2024
A fost un weekend greu pentru jandarmii montani din Dâmboviţa!

A fost un weekend greu pentru jandarmii montani din Dâmboviţa!

Jandarmii montani...Şapte turişti aflaţi în dificultate, în Masivul Montan Bucegi au fost sprijiniţi de jandarmiimontani.

În urma unei solicitări  telefonice prin S.N.U.A.U. 112, jandarmii dincadrul Postului Montan Ordine Publică Zănoaga au intervenit pe D.J. 713 Cuibul Dorului-Dichiudin Masivul Montan Bucegi, în sprijinul unor persoane care se aflau în dificultate.

Turiștii au plecat cu un autoturism „de ocazie” din Buşteni, pe D.J. 714 Moroieni-Peştera, iar laîntoarcere, în zona Dichiu (pe D.J. 713) nu au mai putut continua deplasarea, din cauza stratului dezăpadă depus pe drumul principal.În urma acțiunii jandarmilor montani, cei şapte turiști, 4 din Craiova şi o familie (soţ, soţie şicopil) din Constanţa au fost sprijinți să deblocheze autovehiculul și au fost însoțiți în condiții desiguranță până în zona localităţii Moroieni, în prezent fiind în afara oricărui pericol.

***Turiştii  aflaţi  în  dificultate  în  zona  Masivului  Montan  Bucegi  pot  apela  cu  încrederenumărul unic de urgenţă  „112” sau numerele de telefon 0749.034639 / 0749.058037 pentru asolicita sprijinul imediat al jandarmilor montani.

2.În urma unei solicitări telefonice, jandarmii din cadrul Postului Montan Ordine Publică Zănoaga au intervenit în zona Scropoasa din Masivul Montan Bucegi, în sprijinul unor persoane care se aflau în dificultate.

Turiștii au plecat cu autoturismul din Bucureşti și intenționau să ajungă la Bolboci. La un moment dat, în zona Scropoasa nu au mai putut continua deplasarea, din cauza stratului de zăpadă depus pe drumul principal.

În urma acțiunii jandarmilor montani, cei doi turiști, un bărbat şi o femeie din Municipiul Bucureşti au fost sprijinți să deblocheze autovehiculul și au fost însoțiți în condiții de siguranță până în zona Cabana Roşie, în prezent fiind în afara oricărui pericol.

***

Turiştii aflaţi în dificultate în zona Masivului Montan Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă 112” sau numerele de telefon 0749.034639 / 0749.058037 pentru a solicita sprijinul imediat al jandarmilor montani.

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

AL I.J.J. DÂMBOVIŢA

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial