28 martie 2024
A fost semnat contractul pentru execuția lucrărilor din lotul III al celui mai mare proiect de infrastructură rutieră din județ

A fost semnat contractul pentru execuția lucrărilor din lotul III al celui mai mare proiect de infrastructură rutieră din județ

Webp.net-resizeimage-247COMUNICAT DE PRESĂ

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița (CJD), Alexandru Oprea, a semnat contractul de execuție a lucrărilor cuprinse în lotul III al proiectului finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 „Dezvoltarea infrastructurii de transport județean prin modernizarea DJ 720, DJ 720B, DJ 711 și DJ 101B, pe traseul limită Județ Prahova – Moreni – Gura Ocniței – Răzvad – Ulmi – Târgoviște – Comișani – Bucșani – Băleni – Dobra – Finta – Bilciurești – Cojasca – Cornești – Butimanu – Niculești – limită Județ Ilfov”. Proiectul are o valoare totală de 212.845.189,34 lei, iar lotul III are valoarea de 41.662.323,97 lei.

Proiectul a fost depus în cadrul POR 2014 – 2020, Axa prioritară 6 – Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională, Prioritatea de investiții 6.1 – Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale.

În cadrul acestui lot, lucrările de modernizare vizează DJ 711 pe o porțiune de 19,350 km, respectiv de la km 16+000 până la km 35+350.

Întreaga investiție presupune modernizarea traseului interjudețean (format din 4 drumuri județene) pe o lungime de 62,161 km și se estimează că va avea un impact major atât asupra fluidizării traficului, cât și asupra sporirii gradului de siguranță a circulației în cele 15 localități dâmbovițene ce sunt tranzitate de acest traseu.

La eveniment au mai participat: vicepreședintele CJD Alin Manole, parlamentarii Claudia Gilia și Corneliu Ștefan, primarul comunei Dobra, Gheorghe Nica, primarul comunei Cojasca, Victor Gheorghe, reprezentanți ai Direcției Programe Europene și ai Direcției Generale de Infrastructură Rutieră din cadrul CJD, reprezentanți ai constructorului.

În deschiderea evenimentului, Alexandru Oprea, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, a transmis: „Reușim astăzi să semnăm contractul pentru unul dintre cele patru loturi al celui mai mare proiect de infrastructură rutieră al Consiliului Județean Dâmbovița. Este vorba despre tronsonul de la Băleni până la Bilciurești – Cojasca, un proiect deosebit de important. Avem onoarea să îl avem alături de noi pe reprezentantul conducerii firmei câștigătoare, desemnate în urma procedurii de achiziție publică, o companie importantă în domeniul infrastructurii rutiere. Fac precizarea că și celelalte trei loturi se află în procedură de achiziție publică și sper ca, în cursul acestei săptămâni, să obținem partea de conformitate a ofertei tehnice și acceptul ANAP pentru a trece la următoarea fază pentru lotul I și II, iar în ceea ce privește lotul IV, îi rog pe colegii de la Direcția Achiziții Publice să urgenteze procedurile aferente. Sigur, îmi doresc să nu avem contestații pe ceea ce înseamnă procedurile de achiziție publică. Pentru acest lot III, sper ca termenul de 24 de luni să fie doar pe hârtie, astfel încât, undeva pe la sfârșitul anului viitor, să reușim să finalizăm lucrările. Este un proiect important, în cadrul căruia se vor reabilita și moderniza aproximativ 60 km de drumuri județene. Aceste 4 loturi presupun toate lucrările de infrastructură – utilități, energie electrică, alimentare cu apă. Mulțumesc doamnei deputat Claudia Gilia și domnului deputat Corneliu Ștefan pentru prezență, implicare și sprijinul acordat.

Vasile Moise, reprezentantul firmei câștigătoare: „Ne bucurăm să fim astăzi aici, împreună cu dumneavoastră. Este primul proiect pe care îl semnăm cu Consiliul Județean Dâmbovița și sperăm să mai urmeze și alte colaborări. Ne dorim un parteneriat durabil. Nu vrem să ne luăm angajamente, dar vom face tot posibilul ca lucrările să dureze mai puțin de 24 de luni. Din partea noastră nu sunt probleme în privința execuției acestui proiect și sper ca totul să decurgă foarte bine.”

Prezent la eveniment, deputatul Corneliu Ștefan a subliniat importanța acestui proiect pentru zona de sud a județului: „Este un moment istoric pentru Consiliul Județean Dâmbovița și pentru zona Băleni, zonă importantă pentru județ. Este un drum județean pe care locuitorii de acolo îl așteaptă de cel puțin 5 ani. Este o promisiune a administrației județene pentru locuitorii acestei zone. Vă felicit domnule președinte al consiliului județean! Urez constructorului mult spor, să se țină de termenul pe care și l-a asumat! Salut prezența domnilor primari din comunele Dobra și Cojasca și îi rog să le comunice locuitorilor din zonă despre acest obiectiv important. Sper ca și achizițiile pentru cele trei loturi să se finalizeze cât mai repede și să avem un drum așa cum l-am promis. Vă urez tuturor mult succes!”

 

Biroul Comunicare, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial