20 aprilie 2024
A fost protest la Agenţia pentru Protecţia Mediului Dâmboviţa

A fost protest la Agenţia pentru Protecţia Mediului Dâmboviţa

apm2COMUNICAT

Confederatia Nationala Sindicala Cartel ALFA va sprijinii orice forma de protest a lucratorilor din cadrul Agentiei pentru Protectia Mediului Dambovita si ale Garzii de Mediu si este solidara cu nemultumirile lucratorilor acestor institutii.

Confederatia Nationala Sindicala Cartel ALFA cere clasei politice eliminarea, in regim de urgenta, a discriminarilor salariale instituite in cadrul Agentiilor pentru Protectia Mediului si a Garzilor de Mediu precum si aplicarea de masuri unitare de salarizare, in cadrul acelorasi familii ocupationale, in concordanta cu Decizia Curtii Constitutionale a Romaniei nr. 794/2016 si a Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice.

apmStatul roman trebuie sa aibe ca obiectiv formarea unui corp de elita in structurile APM și ai Gărzii de Mediu, format din profesioniști bine plătiți și motivați să-și facă treaba cu maximă răspundere, care sa aplice obiectiv prevederile legale in domeniu precum si exigentele Uniunii Europene in ceea ce priveste activitatea de mediu.

Daca in continuare se va mentine lipsa de interes in rezolvarea problemelor colegilor nostrii, întregul sistem pentru protecția mediului va regresa si se poate ajunge la neîndeplinirea obligațiilor stabilite prin TRATATUL DE ADERARE A ROMÂNIEI LA  UNIUNEA EUROPEANĂ.

Presedinte

CNS Cartel ALFA Filiala Dambovita

Nicolae Dragodanescu

 

apm1COMUNICAT DE PRESĂ

Datorită acţiunii spontane de protest din data de 14 martie 2017, prin care comisarii Gărzii Naţionale de Mediu au întrerupt programul de lucru pentru 2 ore, la nivel naţional şi în urma căreia reprezentanţii Guvernului nu au răspuns solicitărilor noastre de a purta un dialog care să soluţioneze problemele cu care se confruntă în desfăşurarea activităţii angajaţii din sistemul de mediu, ieri, 21 martie 2017, colegii din întreaga ţară au decis să-şi manifeste spontan nemulţumirea prin pichetarea Ministerului Mediului şi a instituţiilor de mediu la nivel judeţean.

Revendicările noastre sunt: condiţii de muncă şi alinirea salariilor angajaţilor Gărzii Naţionale de Mediu la nivelul salariilor colegilor din instituţiile cu atribuţii similare.

VALENTIN NEAGOE
Preşedinte Sindicatul Naţional al Gărzii de Mediu

.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial