11 aprilie 2021
A depus mărturie mincinoasă, într-o tâlhărie, iar acum a fost încătuşat de poliţişti

A depus mărturie mincinoasă, într-o tâlhărie, iar acum a fost încătuşat de poliţişti

Tânăr bănuit de săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă, reținut de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Găești

La data de 7 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Găești au reținut pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, un tânăr de 18 ani, bănuit de comiterea infracțiunii de mărturie mincinoasă, faptă prevăzută de art. 273 din Codul Penal.

Cel în cauză este bănuit că, pe parcursul cercetărilor efectuate în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată, și-ar fi schimbat declarația inițială, dupunând o altă mărturie.

Tânărul va fi prezentat, pe parcursul acestei zile, unității de parchet competente pentru dispunerea unei măsuri preventive.

În cauză, cercetările sunt efectuate sub coordonarea unui procurur din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Găești, pentru documentarea întregii activități infracționale.

Notă: Facem precizarea că, în cazul prezentat, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial