20 aprilie 2024

800 de familii din nordul judeţului Dâmboviţa au rămas fără apă din cauza exploatărilor forestiere!

www.mariusbuga.ro_images_apa2Comunicat de presa

 

Subscrisa, S.C. Compania de Apa Targoviste – Dambovita S.A., cu sediul in Targoviste, B-dul. I.C. Bratianu, nr. 50, judetul Dambovita, reprezentata prin Ec. Dumitru Adrian – Director General, Tel. – 0245.614.403; Fax – 0245.611774, va informam ca incepand cu data de 10 aprilie 2017, ora 20:30, s-a sistat furnizarea cu apa potabila din sursa Ratei in localitatile Moroieni, Pietrosita, Buciumeni si Dealu Mare din cauza turbiditatii crescute a apei brute, provocata de exploatarile forestiere din zona. Urmare a acestui fapt, sunt afectati aproximativ 800 de abonati.

Pe perioada sistarii livrarii cu apa, S.C. Compania de Apa Targoviste – Dambovita S.A. va distribui apa potabila catre populatie cu cisterne proprii igienizate. Pentru apa astfel livrata vor fi eliberate buletine de analiza conform procedurilor legale.

De asemenea, va comunicam faptul ca S.C. Compania de Apa Targoviste – Dambovita S.A. a indeplinit intocmai prevederile legale ce stabilesc masurile necesare in cazul sistarii furnizarii serviciului de alimentare cu apa pentru neincadrarea apei brute in valorile stabilite de Legea nr. 458/2002 privind calitatea apei potabile, livrata utilizatorilor, iar pe perioada sistarii se va monitoriza constant calitatea apei brute din sursa Ratei din punct de vedere microbiologic si fizico-chimic.

Reluarea alimentarii cu apa se va efectua in conformitate cu prevederile legale, in temenul cel mai scurt cu putinta. Inainte de reluarea furnizarii cu apa potabila vor fi prelevate probe si vor fi analizate din punct de vedere fizico – chimic si microbiologic in vederea asigurarii gradului de potabilitate a apei, in conformitate cu reglementarile legale in vigoare.

Se recomanda a nu se folosi apa in scop potabil imediat dupa reluarea furnizarii, pana la primirea buletinelor de analize microbiologice (aproximativ 72 ore), decat in urma fierberii acesteia timp de 10 minute.

Cu deosebita consideratie,

S.C. Compania de Apa Targoviste – Dambovita S.A.

DIRECTOR GENERAL,

Ec. DUMITRU Adrian

Intocmit,

Cons Jr. CIOCIRLAN Adrian

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial