19 aprilie 2024

77 de blocuri din Târgovişte vor fi anvelopate!

www.mariusbuga.ro_images_bloct„Ca urmare a iniţierii Programului Naţional Multianual privind Creşterea Performanţei Energetice, Primăria Târgovişte a încheiat în perioada 2007-2009 contracte de lucrări pentru patru blocuri de locuinţe, iar în perioada 2009-2011 pentru 90 de imobile, fiind executate şi recepţionate la acest moment 26 de imobile.

În urma încetării de drept a contractului de execuţie din cauza intrării în insolvenţă a constructorilor, lucrările întrerupte au fost reevaluate, reexperizate şi au fost întocmite documentaţiile tehnice necesare în vederea continuării lucrărilor rămase de executat.

În prezent avem 68 de imobile nefinalizate, la acest moment fiind în execuţie 10 imobile. De asemenea, în anul 2012, au fost aprobate documentaţii tehnice pentru 77 de imobile noi.

Situaţia pe care o avem în momentul de faţă vizează imperativul ca de la nivelul Primăriei Târgovişte să fie preluate aceste datorii pe care Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice le are faţă de Primăria Târgovişte şi Asociaţiile de proprietari pentru a putea demara aceste lucrări.

Dincolo de faptul că au intrat în insolvenţă constructorii şi dincolo de prelungirea nejustificată, în opinia mea, în perioada 2009- 2012, a perioadei de execuţie pentru aceste lucrări, aş menţiona o altă cauză pentru care suntem în acest stadiu cu anveloparea blocurilor: diminuarea sumelor de bani care au fost direcţionate către municipiul Târgovişte; în anul 2011 la nivelul Primăriei Târgovişte, suma a fost diminuată cu 5 milioane lei.

Din bugetul municipiului Târgovişte au fost preluate undeva la vreo 14 miliarde creanţe şi finanţate aceste lucrări, pentru ca ele să continue lucrările la cele 68 de imobile care în momentul de faţă sunt în diferite stadii de execuţie”, a declarat Cristian Stan, viceprimarul municipiului Târgovişte.

www.mariusbuga.ro_images_cstan2

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial