74 de patroni, amendaţi de inspectorii ITM Dâmboviţa. Ce nereguli s-au găsit | TargovisteNEWS

74 de patroni, amendaţi de inspectorii ITM Dâmboviţa. Ce nereguli s-au găsit

varf4COMUNICAT DE PRESĂ

ACTIVITATE DECEMBRIE 2018

În cursul lunii decembrie 2018 inspectorii de muncă din cadrul I.T.M. Dâmbovița au desfășurat acțiuni de control prin care s-a urmărit verificarea respectării legislației muncii în domeniile relațiilor de muncă, respectiv securității şi sănătății în muncă.

În domeniul relațiilor de muncă au fost efectuate 82 controale în urma cărora 8 angajatori au fost sancționați cu avertismente și amenzi contravenționale în valoare de 14.000 lei pentru următoarele neconformități: lipsa evidenței orelor prestate de salariați, nerespectarea termenelor de transmitere a Registrului de evidență a salariaților (Revisal) la inspectoratul teritorial de muncă.

Activitatea privind securitatea şi sănătatea în muncă a avut ca rezultate: 79 controale efectuate, 148 neconformități constatate pentru care au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate, 74 angajatori sancționați, 148 sancțiuni contravenționale aplicate (145 avertismente și 3 amenzi contravenţionale totalizând 6.000 de lei).

Inspector şef

Marius Lixandru

Life-Style

Dâmboviţa – Aproape 3500 de maşini verificate erau “bombe” pe patru roţi

COMUNICAT DE PRESĂ DÂMBOVIȚA Aproape 3500 de vehicule verificate tehnic în trafic de inspectorii RAR, în anul 2018, prezentau pericol iminent de accidente. Registrul Auto Român a verificat, anul trecut, din punct de vedere tehnic în trafic, 67.807 vehicule, în toată țara.În urma controalelor s-a constatat că aproape jumătate dintre acestea erau neconforme. Cele mai [...]