25 aprilie 2024

5000 de mașini controlate în numai trei ore!

balteÎNCEPUT DE WEEK-END, ÎNCEPUT DE VACANȚĂ!

În doar trei ore, polițiștii rutieri au verificat peste 5.000 de autoturisme și au aplicat peste 2.000 de sancțiuni contravenționale.

Având în vedere că este început de week-end și chiar început de vacanță, Poliția Română vă recomandă să Alegeți Viața!

În baza planului aprobat de ministrul afacerilor interne, domnul Petre Tobă, șeful Poliției Române a dispus ca, în această dimineață, la nivel național, polițiștii să acționeze, în sistem integrat,  pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și verificarea legalităţii activităţii de transport public de persoane și mărfuri.

În doar trei ore, polițiștii au aplicat aproape 2.200 de sancțiuni contravenționale la O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și au întocmit 14 dosare penale.

Reamintim că, șoferii depistați, în urma testării cu aparatul etilotest, cu rezultate între 0,11-0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, sunt sancționați contravențional și le sunt reținute permisele de conducere pentru 90 de zile, iar la rezultate de peste 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat(inclusiv), se întocmește dosar penal.

Din totalul sancțiunilor aplicate pentru nerespectarea legislației rutiere, 22 au fost pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, iar restul pentru nerespectarea altor prevederi privind circulația pe drumurile publice.

De asemenea, polițiștii au reținut 110 de permise de conducere și au retras 114 certificate de înmatriculare auto

În perioada următoare, Poliția Română va intensifica acțiunile, pentru ca dumneavoastră și cei dragi să vă bucurați de zilele de vară în siguranță.

 

Exemplu:

 

Ø DÂMBOVIȚA: un bărbat, de 56 de ani, din Târgoviște, a fost depistat de polițiști conducând un autoturism având o alcoolemie de 0.79 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost întocmit dosar penal.

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial