18 aprilie 2024
5 oameni au murit şi 7 au fost grav răniţi, pe şoselele din Dâmboviţa

5 oameni au murit şi 7 au fost grav răniţi, pe şoselele din Dâmboviţa

acr2În perioada ianuarie-martie a.c., pe drumurile din județ, pe fondul indisciplinei pietonale s-au înregistrat 27 de accidente rutiere, dintre care 12 au fost grave.

Evenimentele rutiere grave s-au soldat cu decesul a 5 persoane, rănirea gravă a altor 7 și vătămarea corporală a alteia.

Traversarea neregulamentară a drumului public de către pietoni a determinat producerea a 6 accidente de circulație grave care au avut drept consecință decesul a 3 persoane, vătămarea corporală gravă a altor 3 și rănirea ușoară a alteia.

Pentru prevenirea implicării în evenimente negative, polițiștii le recomandă pietonilor:

Traversați numai pe trecerile pentru pietoni sau pe la colț de stradă, iar acolo unde sunt instalate semafoare destinate pietonilor, numai la culoarea verde a acestora! Nu traversați prin fața sau prin spatele autovehiculelor oprite!

Înainte de a traversa, asiguraţi-vă temeinic din ambele părţi: mai întâi, din stânga, din dreapta și apoi din stânga din nou! Convingeţi-vă că în acel moment nu se apropie niciun autovehicul.

Apreciați corect timpul necesar pentru a traversa în siguranță și luați în calcul că, atunci când traversați străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflați într-o zonă cu regim de viteză ridicat, trebuie să manifestați atenție sporită !

Traversați perpendicular pe axul drumului, în pas vioi – drumul cel mai scurt reduce timpul de expunere la pericol! Acordați șoferilor timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!

Evitați să circulați pe partea carosabilă sau pe pistele pentru bicicliști! Folosiți trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeți cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveți traficul în față!

Fiți prudenți pe vreme rea sau întuneric! Pentru a fi vizibili, purtați haine de culori deschise și elemente reflectorizante!

Dacă ați consumat băuturi alcoolice evitați deplasările. Alcoolul crește semnificativ gradul de implicare în accidente de circulație.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial