25 aprilie 2024
39 de bibiloteci din Dâmboviţa, dotate… ca la CARTE!

39 de bibiloteci din Dâmboviţa, dotate… ca la CARTE!

Mai multe biblioteci locale din Dâmboviţa vor fi informatizate prin programul BIBLIONET

Programul BIBLIONET a înregistrat un succes deosebit în judeţul Dâmboviţa. Datorită facilităţilor pe care le oferă, 39 de biblioteci publice locale au fost dotate cu tehnică modernă (calculatoare conectate la INTERNET, imprimantă, scanner, videoproiector etc), iar personalul lor a fost instruit pentru a deservi în mod corespunzător toate categoriile de public. Astfel, numărul utilizatorilor bibliotecilor a crescut simţitor, oamenii profitând din plin de noul serviciu.

Feedbackul pozitiv venit din partea cetăţenilor, rezultatele bune, precum şi dorinţa de a informatiza cât mai multe biblioteci pentru a oferi majorităţii locuitorilor judeţului ocazia de a accesa diferite surse de informare rapid şi eficient, au adus şansa de a creşte numărul de instituţii de cultură care vor face parte din program.

În acest sens, Biblioteca Judeţeană Ion Heliade Rădulescu Dâmboviţa a desfăşurat marţi, 20 martie, o întâlnire cu reprezentanţii bibliotecilor care vor depune propuneri de proiect o dată cu lansarea unei noi runde de finanţare. Pentru această dată vor candida 31 de instituţii, dar numai cele care vor primi punctajul cel mai mare vor fi modernizate.

Coordonatorul BIBLIONET la nivelul judeţului, metodist Vlăduţ Andreescu, le va oferi sprijin şi asistenţă permanentă bibliotecarilor care îşi vor depune candidaturile. Pentru a se asigura că informaţia ajunge în forma cea mai corectă la toţi candidaţii, acesta va susţine diferite sesiuni de lucru şi le va răspunde la toate întrebările referitoare la acest subiect.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial