25 aprilie 2024

3 accidente de circulaţie, la Târgoviște, Găești și Pucioasa! O persoană, grav rănită

accagAccidente de circulație

În ultimele 24 de ore, pe raza localităților Târgoviște, Găești și Pucioasa s-au înregistrat 3 accidente de circulație, soldate cu rănirea gravă a unei persoane și vătămarea corporală ușoară a altor două.

În urma cercetării la fața locului, polițiștii au stabilit ca și cauze generatoare neacordarea priorității de trecere vehiculelor și pietonilor angajați regulamentar în traversarea străzii și neasigurarea la efectuarea manevrei de mers înapoi.

Față de conducătorii auto vinovați de producerea evenimentelor rutiere, se continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Poliția rutieră le recomandă șoferilor:

Acordaţi prioritate de trecere vehiculelor care circulă din partea dreaptă, atunci când vă aflaţi într-o intersecţie nedirijată.

Acordaţi prioritate de trecere tuturor vehiculelor, în intersecţiile nedirijate, atunci când pătrund pe un drum de categorie superioară.

Permiteţi conducătorilor mijloacelor de transport public de persoane reintrarea în trafic atunci când aceştia se află opriţi în staţii prevăzute cu alveolă.

Acordați prioritate de trecere la pătrunderea într-o intersecţie cu sens giratoriu, conducătorilor de vehicule care se află în interiorul acesteia.

Acordați prioritate de trecere autovehiculelor cu regim de circulaţie prioritară care au în funcţiune semnalele luminoase şi sonore.

Manifestați atenție sporită la pietoni! Acordați-le prioritate de trecere când se angajează regulamentar în traversarea străzii.

Traversarea părții carosabile de către pietoni se realizează perpendicular pe axa drumului, numai prin locurile special amenajate şi semnalizate corespunzător, iar în lipsa acestora, în localităţi, pe la colţul străzii, numai după o temeinică asigurare.

Pietonii surprinşi şi accidentaţi ca urmare a traversării prin locuri nepermise, la culoarea roşie a semaforului destinat acestora sau a nerespectării altor obligaţii stabilite de normele rutiere poartă întreaga răspundere a accidentării lor, în condiţiile în care conducătorul vehiculului respectiv a respectat prevederile legale privind circulaţia pe acel sector de drum.

 

 

 

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial