20 aprilie 2024

255 de şoferi au primit amenzi din cauza vitezei excesive, în câteva ore!

poliACŢIUNE ÎN TOATE STATELE MEMBRE U.E. PENTRU COMBATEREA EXCESULUI DE VITEZĂ

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa acționează în această săptămână pentru reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul nerespectării vitezei regulamentare

Acţiunea, desfăşurată simultan pe teritoriul tuturor statelor membre ale Uniunii Europene, face parte din calendarul de activităţi al poliţiilor rutiere europene T.I.S.P.O.L. pentru anul 2018.

În perioada 06 – 12 august a.c., poliţiştii de la rutieră şi ordine publică acționează, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pentru depistarea şi sancţionarea abaterilor rutiere, în special a celor privind nerespectarea regimului legal de viteză.

În cadrul acţiunii, sunt folosite zilnic echipamentele de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, pentru depistarea în trafic a conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză şi sancţionarea promptă a acestora.

Astfel, poliţiştii dâmbovițeni au constatat două infracţiuni și au aplicat 255 de sancțiuni contravenționale.

87 de conducători auto au fost amendați pentru nerespectarea vitezei regulamentare, iar în 5 cazuri a fost dispusă măsura reținerii permisului de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.

Poliţia rutieră reamintește conducătorilor auto că depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de drum reprezintă unele dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave produse pe drumurile

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial