21 de şoferi au rămas fără permis după ce au fost prinşi conducând cu peste 50 de kilometri la oră | TargovisteNEWS

21 de şoferi au rămas fără permis după ce au fost prinşi conducând cu peste 50 de kilometri la oră

radar-pistolÎn cadrul săptămânii TISPOL SPEED, polițiștii de la rutieră au aplicat 445 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

De asemenea, față de 21 de conducători auto a fost dispusă și măsura complementară a suspendării exercitării dreptului de a șofa ca urmare a depășirii limitei legale de viteză cu peste 50 de km/h.

În cadrul activităților desfășurate, 238 de contravenții au fost constatate cu cinemometrul TRUCAM.

Poliția rutieră le reamintește conducătorilor auto:

Depășirea limitelor legale de viteză și viteza neadaptată la condițiile de trafic reprezintă principalele cauze generatoare de evenimente rutiere grave produse pe drumurile publice!

Viteza cauzează și agravează accidentele de circulație întrucât reduce posibilitatea de manevrare la timp a autoturismului și le agravează întrucât șocul este mai puternic, iar consecințele dramatice.

Viteza scade vizibilitatea, reducând câmpul vizual al șoferului la zona centrală a drumului.

Viteza induce stres întrucât îl obligă pe conducătorul auto să recepteze un volum mai mare de informații într-un timp mai scurt și, astfe, îi scade vigilența.

Life-Style

Regulile de călătorie cu avionul se schimbă din iunie. Măsuri pentru pasageri și personal

Agenția Europeană de Siguranță în Aviație a emis un ghid pe baza căruia fiecare aeroport şi linie aeriană vor impune măsuri pentru pasageri și personal. Dacă un pasager are febră de peste 38 de grade, îi este luată din nou temperatura, apoi este consultat de un medic, eventual, chiar pe aeroport. Aeroporturile sunt încă goale, [...]