24 aprilie 2024

21 de angajatori dâmbovițeni, amendați pentru că le încălcau drepturile angajaților!

www.mariusbuga.ro_images_itmCOMUNICAT DE PRESĂ

ACTIVITATE NOIEMBRIE 2014

 

În cursul lunii noiembrie 2014 I.T.M. Dâmboviţa a efectuat 134 de controale în domeniul relaţiilor de muncă, în urma cărora au fost constatate unele deficienţe referitoare la încălcarea drepturilor salariaţilor privind munca suplimentară, repausul săptămânal şi munca la negru. Pentru toate acestea, 21 de angajatori au fost sancţionaţi cu 25 de avertismente şi 12 amenzi în valoare de 83.500 de lei.

Munca nedeclarată a fost identificată la 8 angajatori care au fost depistaţi cu 17 persoane lucrând fără întocmirea documentelor de angajare în domeniile: construcţii, morărit şi comerţ. Pentru munca la negru s-au aplicat amenzi în valoare de 70.000 de lei, cu 100.000 de lei mai mică faţă de luna octombrie 2014. Menţionăm, în acest context, faptul că, la unele unităţi de învăţământ au fost identificate contracte de muncă întocmite fără a fi semnate şi de către salariaţi. Pentru acest motiv, angajatorii au fost sancţionaţi cu „avertisment”.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost verificaţi 90 de angajatori. Cu această ocazie, au fost constatate 127 de  neconformităţi pentru care s-au dispus măsuri de conformitate şi remediere. 86  de angajatori au fost sancţionaţi cu 137 de avertismente şi 4 amenzi contravenţionale în valoare de 14.500 de lei.

În luna noiembrie 2014 au fost înregistrate 44 de sesizări prin care se reclamau încălcări ale prevederilor legale ce reglementează programul de lucru, eliberarea adeverinţelor de salariu, plata drepturilor salariale, întocmirea formelor legale la angajare sau probleme legate de încetarea contractelor individuale.

 

 

 

 

Marius Lixandru

Inspector şef

 

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial