25 aprilie 2024

2019 – Bilanţ negru pe şoselele din Dâmboviţa – 30 oameni au murit. Cauzele care au dus la nenorocire

acc-dCOMUNICAT DE PRESĂ

Poliția dâmbovițeană vă informează:

În perioada ianuarie-decembrie 2019, pe raza județului Dâmbovița s-au înregistrat 737 accidente de circulație, dintre care 142 au fost grave.

În urma analizei statisticilor existente la nivelul poliției rutiere, principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave au fost indisciplina pietonală, viteza, neacordarea priorității de trecere și abaterile comise de bicicliști.

Astfel, pe fondul indisciplinei pietonale s-au produs 34 de accidente de circulație grave, soldate cu decesul a 12 persoane, rănirea gravă a 22 de persoane și vătămarea corporală ușoară a altor 2.

Viteza, cu cele 2 forme, neregulamentară și neadaptată la condițiile de drum, a constituit cauza a 22 de accidente rutiere grave. Acestea au avut drept consecință decesul a 6 persoane, rănirea gravă a 19 persoane și ușoară a altor 13.

Ca urmare a neacordării priorității de trecere vehiculelor și pietonilor, în perioada de referință s-au produs 17 evenimente rutiere grave, soldate cu decesul a 5 persoane, vătămarea corporală gravă a 14 persoane și rănirea ușoară a altor 5.

Abaterile comise de bicicliști au generat 17 accidente de circulație cu consecințe grave ( 5 persoane decedate și 12 răniți grav).

Polițiștii de la rutieră le recomandă tuturor participanților la trafic să adopte o conduită responsabilă și să respecte cu strictețe regulile de circulație atât pentru propria siguranță, cât și pentru a celorlalți.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial