23 aprilie 2024
SĂ-I ŢINEM PUMNII! Târgovişteanul Cristi Moroianu merge la Eurovision!

SĂ-I ŢINEM PUMNII! Târgovişteanul Cristi Moroianu merge la Eurovision!

După Vlad Miriță, un alt târgoviștean participă la Eurovision!

Tânărul naist Cristian Moroianu, absolvent al Liceului de Arte Bălașa Doamna din Târgoviște, actualmente student în ultimul an la Universitatea Națională de Muzică din București, face parte din trupa Cobzality, înscrisă anul acesta la Selecția Națională pentru Eurovision 2014. Membrii fondatori ai acestei trupe sunt nimeni alții decât Robert Magheți și Florin Romașcu, doi dintre foștii componenți ai trupei SISTEM, care a obținut un binemeritat loc 3 la ediția din 2005 a concursului EUROVISION.

“Steaua din vis”, piesa cu care Cobzality se va înscrie la Eurovision, îmbină sonoritățile moderne, caracteristice trupei și muzica autentică românească și se bucură de o colaborare inedită cu marea doamnă a foclorului românesc – Matilda Pascal Cojocărița.

Vlad Miriță:. Deși nu am mai ascultat alte melodii încrise, piesa cu care Cristi și trupa din care face parte participă este una cu puternice influențe românești și din această cauză cred în șansele ei de reușită. Este nevoie ca la Eurovision fiecare țară să participle cu piese inspirate din folclorul tradițional! De obicei au succes astfel de piese. Ca un exemplu, în anul în care am participat eu, Armenia a ocupat locul al treilea cu o astfel de piesă. Mă bucur foarte mult că un alt târgoviștean participă la Eurovision. Este o mândrie pentru orașul nostru să avem oameni talentați care să ne reprezinte în țară și de ce nu peste hotare

Despre Cobzality

În decembrie 2012, Florin Romașcu și Robert Magheți, cei doi percuționiști de marcă ai trupei Sistem și trompetistul Sebastian Burneci,au creat Cobzality, cel mai îndrăzneț proiect world music din România, în care i-au cooptat pe Bianca Purcărea, Cristian Moroianu și Victor Mihăilescu.

Cobzality îmbină muzica tradițională românească cu sonorități moderne, propunându-și să pună în lumină instrumentele tradiționale autohtone. Acestora le alătură o vastă gamă de instrumente de percuție, trompetă, caval, nai și sunete de sintetizator.

Numele Cobzality nu a fost ales la întâmplare ci surprinde o bucată din sufletul românesc, așa cum îl percep semnatarii proiectului. Cobzality au susținut numeroase concerte în țară și au fost invitați ai unor evenimente remercabile precum ”Festivalul de teatru Sibiu” sau ”Festivalul George Enescu”.

www.cobzality.ro

www.facebook.com/Cobzality

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial