29 martie 2024
Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa linişteşte cetăţenii din nordul judeţului – APA E BUNĂ DE BĂUT!

Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa linişteşte cetăţenii din nordul judeţului – APA E BUNĂ DE BĂUT!

“Informare cu privire la rezultatul cercetarii efectuate in urma sesizarii unui grup de cetateni din localitatea Fieni, referitoare la calitatea apei pentru consum, livrata de Compania de Apa Dambovita – din sursa Galma

Sistemul de alimentare cu apa Galma, apartinand Companiei de Apa Dambovita, detine Autorizatie Sanitara de Functionare din noiembrie 2013.

In anul 2013, Compania de Apa Targoviste a efectuat monitorizarea de control prin laboratorul propriu ce functioneaza in cadrul Sistemului de alimentare cu apa Pucioasa.

Directia de Sanatate Publica Dambovita a efectuat monitorizarea de audit conform Legii 45812002, prelevand un numar de 55 de probe apa pentru examen chimic si microbiologic.

Rezultatele analizelor efectuate de Laboratorul de diagnostic si investigare in Sanatate Publica din cadrul Directiei de Sanatate Publica Dambovita sunt conforme Legii 4 5 8/2002.

Mentionam ca in anul 2013, la Directia de Sanatate Publica Dambovita nu au fost inregistrate sesizari privind calitates apei de la cetateni din arealul de distributie al Sistemului de alimentare cu apa Galma.

In urma sesizarii domnului P. Tiberiu Ion din Fieni, Str. Runcului, reprezentantul Directia de Sanatate Publica Dambovita s-a deplasat la Sistemul de alimentare cu apa Galma, in prezenta reprezentantilor Companiei de Apa Targoviste, ing. Predescu Dan Sebastian si ing. Manta Constantin.

S-a procedat la evaluurea sistemului de alimentare cu apa, conform competentelor pe care ni le confera legislatia sanitara si au fost recoltate probe pentru monitorizarea de audit din punctul Iesire sistem de alimentare Galma, probe care sunt conform Legii 458/2002.

La data controlului nu s-au sesizat deficiente care pot reprezenta un risc pentru calitatea apei si implicit pentru starea de sanatate a consumatorilor.

In data de 22 ianuarie 2014, o echipa de inspectori sanitari din cadrul Directiei de Sanatate Publica Dambovita s-a deplasat la fata locului si a constatat urmatoarele:

– bazinul de captare Galma este securizat cu usa metalica si lacat; este imprejmuit partial cu gard metalic, restul perimetrului de protectie sanitara fiind delimitat de albia raului Ialomita;

– forajul de adancime este echipat cu o pompa submersibila, functionala la data controlului

Au fost recoltate doua probe de apa : iesire statie si robinet consumator P. Tiberiu, in vederea analizarii din punct de vedere bacteriologic si fizico-chimic in laboratorul DSP Dambovita, inregistrat la MS si acreditat RENAR

La data controlului, nu am identificat nicio lucrare noua care sa se constituie intr-o priza directa din raul Ialomita si care sa alimenteze rezervorul de inmagazinare.

Totodata, mentionam ca probele recoltate in 2013 si pana in present, atat de Compania de Apa, cat si de Directia de Sanatate Publica, nu au prezentat modificari ale parametrilor tizico-chimici, respectiv microbiologici decat in limitele premise de Legea 4s8/2002″.

Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial