24 aprilie 2024

20 de patroni din Dâmboviţa, amendaţi de inspectorii ITM!

inspmdbACTIVITATE IANUARIE 2016

-În cursul lunii ianuarie 2016, I.T.M. Dâmboviţa a efectuat 85 de controale în domeniul relaţiilor de muncă, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 44.000 de lei.

În urma acestor acţiuni au fost sancţionaţi 20 de angajatori pentru următoarele neconformități: neacordarea repausului săptămânal, lipsa evidenţei programului de lucru, nerespectarea măsurilor dispuse în urma controalelor, neînregistrarea registrului de evidenţă a salariaţilor în termenele legale .

Munca la negru a fost identificată la 2 angajatori care foloseau 13 persoane fără forme legale de angajare. Un angajator din domeniul confecțiilor textile a fost trimis către organele de cercetare penală pentru primirea la muncă a 10 persoane fără încheierea contractelor individuale de muncă.

-Activitatea privind securitatea şi sănătatea în muncă s-a concretizat în 80 de acţiuni de control, în urma cărora au fost constatate 150 de neconformităţi. 79 de angajatori au fost sancționați cu avertismente şi amenzi contravenţionale în valoare de 57.000 de lei.

Inspector şef:

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial