28 martie 2024

2 iunie, Ziua națională pentru adopție. Toți copiii merită o familie

bebeCOMUNICAT DE PRESĂ

ZIUA NAȚIONALĂ PENTRU ADOPȚIE

 

   Începând cu anul 2014, data de 2 iunie a fost declarată prin lege “Ziua Națională pentru Adopție”, având ca scop promovarea acestui subiect la nivel local și național.

Adopția reprezintă o șansă pentru copiii a căror reîntoarcere în familia biologică nu este posibilă. Astfel, pentru a marca această zi, în cadrul unui parteneriat între Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița (DGASPC Dâmbovița), Alianța România fără Orfani (ARFO) și Colegiul Național al Asistenților Sociali – Sucursala teritorială Dâmbovița, în Parcul Chindia din Târgoviște (zona ruine), se vor desfășura, duminică 2 iunie 2019, activități de sensibilizare cu privire la dreptul oricărui copil de a crește într-o familie.

Voluntari și reprezentanți ai partenerilor, vor organiza ateliere de jocuri, desene, origami, între orele 10.00-18.00, în funcție de condițiile meteo, la care pot participa familii împreună cu copiii.

DGASPC Dâmbovița, are în evidență la această dată, 62 copii cu deschidere procedură de adopție valabilă, iar pe rolul instanței se află 37 cazuri având ca obiect deschiderea procedurii de adopție.

În ceea ce privește familiile care doresc să adopte, în evidența instituției se află la această dată 58 familii atestate, iar 14 familii se află în evaluare, în vederea obținerii atestatului de familie aptă să adopte.

De la începutul anului 2019 s-a realizat deschiderea procedurii de adopţie naţională pentru 21 copii, 13 încredinţări în vederea adopţiei și 2 încuviinţări de adopţie naţională. În potrivire practică se află la această dată 11 copii, dintre care 6 au fost identificați de familiile adoptatoare după vizualizarea secțiunii distincte a profilelor copiilor clasificați greu adoptabili, din cadrul Registrului Național de Adopție.

Activitățile derulate de către organizațiile implicate, Alianța România fără Orfani, Colegiul Național al Asistenților Sociali – Sucursala teritorială Dâmbovița și DGASPC Dâmbovița, au ca scop mobilizarea societății înspre manifestarea sprijinului față de copiii aflați în dificultate.

 

La mulți ani tuturor copiilor, precum și familiilor care au adoptat sau urmează să adopte copii! 

 

Director general,

                               ing. Cristiana Bucur

 

 

Red./Dact. șef birou Cerasela Gurgu

Nr. ex.1

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial