20 aprilie 2024
17 zile de grevă la Cromsteel Târgovişte! “Doar promisiuni şi minciuni gogonate”

17 zile de grevă la Cromsteel Târgovişte! “Doar promisiuni şi minciuni gogonate”

cromsteel1„Nu s-a rezolvat nimic din revendicările noastre. Nu există un dialog între conducerea societăţii şi sindicat, ci doar declaraţii de presă neadevărate pe care le face conducerea societăţii în speranţa de a băga, unul câte unul, oamenii în societate şi de a-i determina să renunţe la grevă şi a-i lăsa fără contract colectiv de muncă. Cam acesta este adevărul gol goluţ.

Deci principala noastră revendicare vizavi de salarii este să nu existe muncitor calificat care să lucreze în CROMSTEEL şi să primească sub 2000 lei/lună pentru un program normal de lucru. Aparent, celelalte revendicări au fost soluţionate de părţi, dar de fapt nu sunt soluţionate pentru că nu există niciun document final şi nu există un contract semnat…

Sunt doar promisiuni şi aşa cum ne-am învăţat de atâta vreme promisiunile niciodată nu şi le respectă. Aşa că nu avem nimic… decât starea de tensiune şi oameni în grevă de 17 zile. Sunt chemaţi la telefon de către şefii lor şi sfătuiţi să intre unul câte unul în fabrică.

Avem marea surpriză că oamenii nu au spart greva şi că merg în continuare. Deci ne pregătim pentru încă o săptămână de grevă.

Domniile lor nu vor sindicat, nu vor contract colectiv de muncă prin care să se oblige faţă de salariaţi. Joi am primit un email prin care spun că îşi doresc calea de mijloc. Noi am făcut o adresă prin care le solicităm să convoace comisia de negociere să găsim calea de mijloc, iar dânşii, în paralel, dau telefoane la oameni şi le spun că s-a soluţionat totul şi că nu înţeleg de ce nu vin oamenii la muncă.

Dar, de fapt, este o minciună gogonată. Atâta timp cât nu ai un contract colectiv de muncă semnat, nimic nu este soluţionat, adică totul este ca înainte”, spune liderul de sindicat, Nicolae Dragodănescu.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial