19 aprilie 2024

142 de ani de la înfiinţarea PNL! Cum sărbătoresc liberalii dâmboviţeni

www.mariusbuga.ro_images_caraveteanu„Au trecut 142 de ani de când câţiva fruntaşi de diverse formaţiuni politice au pus la cale înfiinţarea PNL. O mână de oameni care ulterior au dovedit că împreună au scris istorie. S-au întâlnit în strada Enei, într-o casă care aparţinea unui englez stabilit în Bucureşti.

De Partidul Naţional Liberal se pot spune multe, dar câteva idei ar trebui scoase în evidenţă, şi anume că de acesta putem lega instaurarea monarhiei constituţionale, obţinerea independenţei de stat, ridicarea României la rang de regat, Războiul de întregire a neamului şi crearea României Mari, adoptarea Constituţiei şi nu în ultimul rând relansarea economică după criza din 1933.

Putem face în acelaşi timp o trimitere şi la Guvernul Brătianu, la două legi care s-au dat în acea perioadă, respectiv pentru înfiinţarea bisericii şi înfiinţarea arhiepiscopiei.

Încercăm să punctăm acest moment istoric prin două evenimente. În prima parte a zilei o să facem o deplasare la Florica, Mecca liberalilor, noi am demarat şi o înfrăţire între cele două organizaţii PNL, respectiv PNL Dâmboviţa şi PNL Argeş, fiind primul pas în acest sens.

Vom face o vizită la vila Florica, unde la capelă va fi un moment de depuneri de coroane, va fi un simpozion pe teme liberale, iar seara, colegii din Argeş, alături de colegii din Dâmboviţa, vom participa la serata liberală care va avea loc la Teatrul Tony Bulandra, vom îmbina partea de istorie, culturală, cu cea artistică.

Va fi invitat domnul Dinu Zamfirescu, care va ţine şi o prelegere, vor participa şi Raluca Turcan, preşedinte interimar PNL, dar şi figuri importante din PNL”, a declarat  Marius Caraveţeanu, preşedinte PNL Dâmboviţa.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial