12 patroni, amendaţi pentru muncă la negru şi neplata salariului minim | TargovisteNEWS

12 patroni, amendaţi pentru muncă la negru şi neplata salariului minim

varf4COMUNICAT DE PRESĂ

ACTIVITATE IANUARIE 2019

În cursul lunii ianuarie 2019 inspectorii de muncă din cadrul I.T.M. Dâmbovița au desfășurat acțiuni de control prin care s-a urmărit verificarea respectării legislației muncii în domeniile relațiilor de muncă, respectiv securității şi sănătății în muncă.

În domeniul relațiilor de muncă au fost efectuate 127 controale în urma cărora 12 angajatori au fost sancționați cu avertismente și amenzi contravenționale în valoare de 97.000 lei pentru următoarele neconformități: munca nedeclarată, negarantarea în plată a salariului minim brut pe țară, lipsa evidenței orelor prestate de salariați, nerespectarea prevederilor legale privind repausul săptămânal, nerespectarea termenelor de transmitere a Registrului de evidență a salariaților (Revisal) la inspectoratul teritorial de muncă.

În ceea ce privește munca nedeclarată, au fost identificate 4 persoane muncind pentru 4 angajatori, astfel: 2 persoane fără încheierea contractelor individuale de muncă și 2 persoane prestând activitate în afara programului de lucru stabilit în contractul de muncă, cu timp parţial. În luna ianuarie, munca nedeclarată a fost întâlnită în domeniile: comerț, alimentație publică, coafură și alte activități de înfrumusețare.

Activitatea privind securitatea şi sănătatea în muncă a avut ca rezultate: 74 controale efectuate, 134 neconformități constatate pentru care au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate, 68 angajatori sancționați, 123 sancțiuni contravenționale.

Inspector şef

Marius Lixandru

Life-Style

Dâmboviţa – Aproape 3500 de maşini verificate erau “bombe” pe patru roţi

COMUNICAT DE PRESĂ DÂMBOVIȚA Aproape 3500 de vehicule verificate tehnic în trafic de inspectorii RAR, în anul 2018, prezentau pericol iminent de accidente. Registrul Auto Român a verificat, anul trecut, din punct de vedere tehnic în trafic, 67.807 vehicule, în toată țara.În urma controalelor s-a constatat că aproape jumătate dintre acestea erau neconforme. Cele mai [...]