19 martie 2024
De la ce a pornit incendiul la Biserica Adventistă din Gura Şuţii

De la ce a pornit incendiul la Biserica Adventistă din Gura Şuţii

COMUNICAT DE PRESĂ

Incendiu la Biserica Adventistă din comuna Gura Șuții

În această dimineață, în jurul orei 07:00, pompierii de la Detașamentul Titu au fost alertați și au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o cameră a Bisericii Adventiste din comuna Gura Șuții.

La sosirea forțelor de intervenție, care s-au deplasat la locul evenimentului cu două autospeciale de stingere, o autoscară și un echipaj de ambulanță SMURD, incendiul se manifesta într-o cameră de la etajul clădirii, unde ardea un lambriu din lemn, amplasat în spatele unei sobe de teracotă, cu degajări mari de fum.

Salvatorii au lichidat rapid incendiul, acționând apoi pentru evacuarea fumului și căutarea eventuale focare de incendiu. Din fericire, în urma producerii evenimentului nu au rezultat victime, iar intervenția promptă a pompierilor a salvat din calea flăcărilor lăcașul de cult și bunurile din acesta.

A ars lambriul din lemn (pe o suprafață de cca.2mp) și o cutie cu lemne de foc. Cauza probabilă a producerii incendiului stabilită în urma cercetărilor efectuate la fața locului este amplasarea necorespunzătoare a unui mijloc de încălzire cu acumulare de căldură (sobă de teracotă) față de materiale combustibile (lambriu din lemn).

COMPARTIMENT INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE – ISU ”BASARAB I” DÂMBOVIȚA

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial