19 martie 2024
1 şi 2 iunie, Târgovişte – Capitala copilăriei! Nu rataţi atelierele de joacă și de creație, dar mai ales concursurile

1 şi 2 iunie, Târgovişte – Capitala copilăriei! Nu rataţi atelierele de joacă și de creație, dar mai ales concursurile

animatieFestivalul AnimaȚie, festival dedicat copiilor, cu începere pe 1 iunie, și Festivalul Babel, cu invitați străini, reprezentând cele mai bune teatre de imagine din lume, se întrepătrund în data de 2 iunie. Babel-ul continuă până pe 9 iunie. Aceste două evenimente de mare anvergură sunt posibile doar prin susținerea Primăriei și a Consiliului Local Târgoviște.

1 și 2 iunie 2019 înseamnă celebrarea copiilor și a ideii de copilărie. La Târgoviște, în Piața Mihai Viteazul au loc, în ambele zile,ateliere de joacă și de creație, concursuri, numeroase momente artistice pregătite de elevi ai școlilor târgoviștene și ai școlilor de dans recunoscute deja în oraș. Nu în ultimul rând, Teatrul „Ariel” Râmnicu-Vâlcea și Teatrul „Toma Caragiu” Ploiești vor bucura copiii cu două spectacole: „Gagagugucucurigu” și „Prostia omnească”. Teatrul gazdă va oferi, de asemenea, un spectacol foarte îndrăgit de copii, cât și de întreaga familie: „Amintiri din copilărie”. Deschiderea oficială a acestui festival colorat, onorată de prezența autorităților locale, va avea loc sâmbătă, 1 iunie, la ora 11:30.

Babel FAST începe cu avânt pe data de 2 iunie, ora 15:30, în Sala Mare a Teatrului Tony Bulandra, deschiderea oficală fiind urmată de Laboratoarele Babel-Imago, un concept de teatru inedit, inițiat de criticul și producătorul de teatru rus Oleg Loevski. Intenția acestui laborator este de a-i scoate pe actori din zona de confort, oferindu-le provocarea unor repetiții de maximă intensitate, sub presiunea timpului şi cu mijloace de producție improvizate. Regizorii ruși care au acceptat provocarea sunt: Oleg Eremin, Kiril Vîtoptov și Dumitru Acriș.
Seara de 2 iunie se încheie cu spectacolul Teatrul „Ariel” Râmnicu-Vâlcea, Colonelul și păsările, spectacol care ilustrează dorința de a evada dintr-o realitate care te ține captiv, realitatea unei societăți ce tinde să catalogheze, să încadreze în tipare, să transforme fiecare individ ca parte a unei mulțimi uniforme.
AnimaȚie și Babel FAST – două festivaluri care au momente de divertisment și spectacole pentru fiecare!

 
Echipa Teatrului Tony Bulandra este mândră și recunoscătoare că anul acesta i s-au alăturat: Mavexim Dacia (Partener oficial de mobilitate al Festivalului Babel 2019), Asociația Națională a Surzilor din România-filiala Dâmbovița (partener care asigură componenta de responsabilizare socială din cadrul Festivalului Babel 2019, unică în sfera festivalurilor de teatru din România) și, nu în ultimul rând, sponsorii:
– pentru AnimaȚie: Cicom, C.A.R Învățământ Târgoviște, Quasar Electric Distribution SRL
– pentru Babel FAST: UNITER, HeildelbergCement, Banca Transilvania, Jidvei, Rondo Carton, Newmarkt.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial